Verhuizen

Er komt veel kijken bij een verhuizing. Deze tips kunnen u daarbij helpen.

Verhuizen

Om zo lang mogelijk zelfstandig thuis te wonen, kunt u ervoor kiezen om te verhuizen. Bijvoorbeeld omdat uw huidige woning te groot is, omdat u de trap niet meer kunt gebruiken of aanpassingen mogelijk te duur zijn in uw huis. Dan kan de informatie hieronder handig voor u zijn.

Verhuisvoordeel voor 65-plussers

Bent u 65 jaar of ouder en denkt u er wel eens over om te verhuizen naar een woning die beter past bij uw omstandigheden? De regeling 65+ Verhuisvoordeel kan u hierbij helpen. Vanaf 1 juli 2021 krijgen senioren voorrang op 300 gelijkvloerse sociale huurwoningen. Ze nemen daarbij hun ‘oude’ huur mee en krijgen een verhuissubsidie. De regeling loopt door tot 1 juli 2023. 

Bekijk meer informatie





Woningen voor senioren

De gemeente Zaanstad heeft een ruim aanbod van wooncomplexen met senioren-, aanleun en zorgwoningen. De nieuwe, uitgebreide brochure Woningen voor senioren kunt u online bekijken via onderstaande knop. U vindt bij ieder complex een foto, een beschrijving en een plattegrond. Daarnaast kunt u op het bijpassende online kaartje precies zien waar een complex in Zaanstad staat. De brochure en het kaartje kunt u ook inzien of aanvragen via de woningcorporaties.

 Overzicht woningen voor senioren

Appartementencomplex Burano

De verhuur van de appartementen in het complex Burano in de nieuwe wijk Zaans Hout is gestart. Voor vragen is er nu een informatiepunt open aan de Houtveldweg. Heeft u interesse in de woningen? Dan kunt u een afspraak maken voor meer informatie over de woningen, het zorgaanbod en het verhuurproces. Ook kunt u een ingerichte modelwoning bekijken. Een afspraak maken kan via MVGM Zorgvastgoed: 088 – 432 47 80. Naar verwachting is de oplevering van de eerste appartementen in het laatste kwartaal van 2021.

Bekijk meer info op MAAK.Zaanstad website  

Sociaal Wijkteam

 Het Sociaal Wijkteam denkt mee over wat passend is in uw situatie. Zij kunnen bekijken of het in uw situatie mogelijk is een maatwerkvoorziening vanuit de WMO te regelen. Dit kan bijvoorbeeld helpen bij verhuizen naar een aanleunwoning, zorgwoning of GEB-woning (GEB staat voor Geringe Ergonomische Beperking). Het Sociaal Wijkteam helpt ook bij het gebruik van de site www.woningnet.nl.

Ga naar de website van de Sociale Wijkteams

WoningNet

U moet ingeschreven zijn bij WoningNet.nl om in aanmerking te komen voor een huurwoning. Op WoningNet.nl vindt u het aanbod van sociale huurwoningen van de woningcorporaties in de Stadsregio Amsterdam (SRA). Daar is Zaanstad onderdeel van.

Ga naar WoningNet

Vrijwillige Ouderen Adviseur

De Vrijwillige Ouderen Adviseur  is een onafhankelijke ouderen adviseur. Hij of zij kan u ondersteunen bij een inschrijving bij WoningNet of een woningcorporatie. Kuntu niet langer thuis blijven wonen en is verhuizing naar een zorg- of aanleunwoning voor u de beste oplossing? Dan kan de ouderenadviseur u helpen bij de aanvraag hiervan bij het Sociaal Wijkteam. De ouderenadviseur bereidt dan het gesprek met het Sociaal Wijkteam met u voor en kan u, als u dat wilt, terzijde staan.

Meer informatie

Woningcorporaties

Heeft u een sociale huurwoning? Dan kunt u bij uw verhuurder (woningcorporatie) vragen welke mogelijkheden er zijn om te verhuizen. Kijk op de site van ZVH, Parteon, Rochdale, Woonzorg Nederland, Eigen haard of WormerWonen.

Huis kopen

Makelaar: ga voor koopwoningen naar een makelaar van uw eigen keuze.

Bank: vraag bij uw bank naar de mogelijkheden om een huis te kunnen kopen.

Notaris: als u uw huis verkoopt en een ander huis koopt, heeft u een notaris nodig voor het opstellen van de (ver)koopakte.

'Zorg voor goede veiligheid in en om het huis'

'Het huis wordt zo langzamerhand wel te groot, om binnen te komen zijn er overal opstapjes en ook binnen veel trappen en trapjes. Maar zo’n oud pand is moeilijk aan te passen.'

Benieuwd hoe meneer en mevrouw de Jonge hun woonsituatie hebben aangepakt?

Lees meer

Alle informatie over langer thuis wonen op een rij?  

Download hieronder de complete 'Gids Langer Thuis Wonen':

Gids Langer Thuis Wonen (PDF)

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl