Huis aanpassen

Met slimme oplossingen zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen in uw eigen huis.

Huis aanpassen

De meesten mensen willen, ook wanneer ze ouder worden, zo lang mogelijk zelfstandig wonen in hun eigen wijk of omgeving. Gelukkig zijn er veel slimme en (vaak) kleine en praktische oplossingen om uw woning hiervoor geschikt te maken.

Online huistest

Wilt u weten hoe u uw woning kunt aanpassen? Doe dan de gratis online huisstest. Het resultaat is een woonadvies op maat met handige oplossingen om uw woning veiliger en comfortabeler te maken. Deze test duurt ongeveer 10 minuten.

 Doe de test

Woningcorporaties

 Heeft u een sociale huurwoning? Dan kunt u bij uw verhuurder (woningcorporatie) terecht voor hulp en tips om uw huis aan te passen. 

Kijk op de site van ZVH, Parteon, Rochdale, Woonzorg Nederland, Eigen haard of WormerWonen.

Meer veiligheid in huis

Lees over slimme woningaanpassingen en  andere handigheidjes die het thuis veiliger maken op de website van Generatiethuis. Zoals een antislipmatje voor in de badkamer.

Bekijk de 10 tips op Generatiethuis

Slimotheek in De Bieb

In de Slimotheek in De Bieb Zaandam leent u slimme apparaten voor veilig en comfortabel wonen. Bijvoorbeeld een robotstofzuiger, een eenvoudige (mobiele) telefoon of een makkelijke afstandsbediening. Bovendien krijgt u hulp en uitleg bij het maken van keuzes uit al die producten. En helpt de Slimotheek u bij de installatie.

Bekijk de folder

 Bekijk de video

Bank

Bij uw eigen bank kunt u vragen wat de mogelijkheden zijn voor financiering voor aanpassingen aan uw huis.

Alle informatie over langer thuis wonen op een rij?  

Download of bekijk hieronder de complete 'Gids Langer Thuis Wonen':

Gids Langer Thuis Wonen (PDF)

‘Een scan liet zien wat we nog moeten aanpassen’

'Op een gegeven moment werd de Huistest aangeboden. Dat leek ons wel een goed idee. Dus is er iemand langsgekomen om te kijken of er nog aanpassingen in huis nodig zijn. Er kwamen wel wat goede ideeën uit de test.'

Benieuwd naar wat er uit de huistest kwam bij meneer en mevrouw Neelen? 

Lees meer

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl