Vervoer

Kunt u niet meer zelf autorijden of fietsen? En is het lastig voor u om met openbaar vervoer te reizen? Hier leest u over de verschillende mogelijkheden voor vervoer.

logo vervoer

Vervoer

Wilt u bij uw familie en vrienden op bezoek en heeft u daarvoor af en toe vervoer nodig? U kunt een beroep doen op uw omgeving en op verschillende vrijwilligersorganisaties. Er zijn professionele bedrijven die vervoer aanbieden. Voor de meeste vormen van vervoer moet u een financiƫle bijdrage leveren en soms ook een AOV -Vervoerspas tonen.

Vrijwilligersvervoer

De Stichting Vrijwilligersvervoer Zaanstreek en omstreken brengt mensen die vanwege hun beperking geen gebruik kunnen maken van het openbaar vervoer, tijdig en op een comfortabele en klantvriendelijke manier, naar hun plaats van bestemming.

Dorpsbus Westzaan

Westzaan heeft een dorpsbus. De "Groene Koets" is dagelijks te bereiken van 9.00 tot 17.00 uur 06-13445600.

De Zonnebloem

De Zonnebloem biedt rolstoelvervoer voor een betaalbare prijs. U huurt de auto en u kunt een (vrijwillige) chauffeur erbij vragen.

Pennemesbus of Rosmolentaxi

De Pennemusbus of Rosmolentaxi is voor (rolstoel)vervoer in de wijk en omgeving. U kunt bellen met de receptie: 075 650 4110.

Buurtbus Zaanstreek Zuid

De Buurtbus Zaanstreek Zuid rijdt met 30 vrijwillige chauffeurs. De vereniging exploiteert de voormalige buslijn 456 van Zaandam naar Assendelft via de Havenbuurt, Zuiderhout, Westzaan, Nauerna, De Zuid en Saendelft.

Zaankanters voor elkaar

Zaankanters voor elkaar zijn bewonersplatforms. U kunt er iets aanbieden of iets vragen. Bijvoorbeeld een oproepje voor een bestuurder.

Sociaal Wijkteam

Het Sociaal Wijkteam biedt ondersteuning en denkt mee wat passend is in uw situatie. Bijvoorbeeld een pas voor aanvullend openbaar vervoer, een AOV-pas. Of een (elektrische) rolstoel of een scootmobiel. U kunt hier ook terecht voor een gehandicaptenparkeerkaart.

Vrijwillige Ouderen adviseur

De  adviseur kan naast u staan en met u meedenken aan oplossingen.

Aanvullend Openbaar Vervoer Zaanstreek (AOV vervoerspas)

Op zaanstad.nl vindt u meer informatie over collectief vervoer van deur tot deur voor mensen met een beperking. Voor het gebruik van het AOV heeft u een AOV-vervoerspas nodig. Deze wordt onder voorwaarden afgegeven door de gemeente. U kunt deze pas aanvragen bij het Sociaal Wijkteam.

Valys

Voor reizigers met een mobiliteitsbeperking biedt Valys sociaal-recreatief vervoer buiten de regio. Voor het gebruik heeft u een Valyspas nodig. U kunt deze pas aanvragen bij het Sociaal Wijkteam.

Collectief Vraagafhankelijk Vervoer (CVV)

Het CVV is vervoer van deur tot deur voor inwoners van de gemeente Zaanstad met een beperking.

man in scootmobiel op brug

Ga naar Zaanstad.nl