Hulp en zorg aan huis

U heeft zorg en ondersteuning nodig om zelfstandig te blijven wonen. Waar kunt u terecht?

Hulp en zorg aan huis

U wilt graag zelfstandig thuis blijven wonen. Daar heeft u hulp bij nodig. U kunt natuurlijk een beroep doen op uw eigen omgeving. Er zijn ook organisaties die ondersteuning verlenen. Waar kunt u terecht?

Hulp voor mantelzorgers

Bent u of kent u een mantelzorger? Een mantelzorger verleent langdurige, intensieve zorg of hulp aan partner, ouder, kind, buur of vriend omdat hij of zij ziek is of een beperking heeft. U kunt bij het Sociaal Wijkteam terecht voor informatie, advies en praktische ondersteuning over mantelzorg.

Ga naar de website van de Sociale Wijkteams

Of neem contact op met  Stichting MOE (Mantelzorgers Onder Elkaar): 06 444 60 693


Zaankanters voor Elkaar

 Zaankanters voor elkaar is een plek waar organisaties en inwoners elkaar vinden voor vrijwilligerswerk en burenhulp. U kunt er uzelf aanbieden als vrijwilliger of er een vrijwilliger zoeken.

Ga naar Zaankanters voor Elkaar

Of neem contact op via: 075 2060010. Maandag t/m vrijdag van 09:00 tot 16:00 uur.

Hulp in huishouding

Heeft u ondersteuning nodig bij het huishouden of zoekt u hulp waarmee u langer zelfstandig kunt wonen? Het Sociaal Wijkteam helpt u daarbij.

Lees op Zaanstad.nl meer over hulp krijgen in de huishouding en hoe u een aanvraag voor hulp indient.

Bekijk of u in aanmerking komt

Thuiszorg

Thuiszorg is verzorging en verpleging in uw eigen huis. Heeft u begeleiding of ondersteuning nodig omdat u door ouderdom of ziekte niet meer alles zelf kunt? Dan is het fijn als mantelzorgers u helpen. Is mantelzorg niet voldoende of niet mogelijk? Dan kan de wijkverpleegkundige samen met u bekijken welke zorg u nodig heeft om prettig en veilig thuis te wonen. U kunt direct bij een thuiszorgorganisatie hulp aanvragen of via uw huisarts.

Ga naar de website van de Sociale Wijkteams

Sociaal Wijkteam

 Het Sociaal Wijkteam biedt ondersteuning en denkt mee over wat passend is in uw situatie. Ze kunnen u verwijzen naar bijvoorbeeld een maaltijdservice. Tijdens een keukentafelgesprek kijken ze of u in aanmerking komt voor huishoudelijke hulp of hulpmiddelen vanuit de WMO.

Kijk op de website van de Sociale Wijkteams voor het telefoonnummer van het Sociaal Wijkteam bij u in de buurt. 

 Ga naar de website van de Sociale Wijkteams

Vervoer

Wilt u bij uw familie en vrienden op bezoek en heeft u daarvoor af en toe vervoer nodig? U kunt een beroep doen op uw omgeving en op verschillende vrijwilligersorganisaties. Er zijn professionele bedrijven die vervoer aanbieden. Voor de meeste vormen van vervoer betaalt u een eigen bijdrage. Soms moet u ook een AOV -Vervoerspas laten zien.

Bekijk de vervoermogelijkheden

Vrijwillige Ouderen Adviseur

De Vrijwillige Ouderen Adviseur (VOA) is een onafhankelijke ouderen adviseur. Hij of zij kan tijdens een gesprek met u bekijken waar u tegenaan loopt. Soms is een gesprek voldoende. Bij mogelijke problemen zoekt de ouderenadviseur samen met u naar een oplossing. In eerste instantie naar algemene voorzieningen zoals bijvoorbeeld een maaltijdservice, was- of strijkservice. Is dat niet voldoende dan begeleidt de ouderenadviseur u bij de aanvraag van bijvoorbeeld een maatwerkvoorziening via het Sociaal Wijkteam.

Meer informatie

Alle informatie over langer thuis wonen op een rij?  

Download of bekijk hieronder de complete 'Gids Langer Thuis Wonen':

Gids Langer Thuis Wonen (PDF)

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl