Actief blijven

Wilt u graag actief blijven? Op deze pagina kunt u terecht met vragen over hoe u actief kunt blijven en een sociaal netwerk kunt krijgen.

logo actief blijven

Actief blijven

U wilt actief blijven. Er worden vaak allerlei activiteiten in uw omgeving georganiseerd. Loop eens binnen bij uw buurthuis, of kijk eens bij de vrijwilligersorganisatie in uw buurt wat u kunt doen. Er zijn veel organisaties die activiteiten aanbieden. We zetten er een paar op een rijtje.

Buurt- dorpshuis

Het Buurt- of dorpshuis organiseert heel veel verschillende activiteiten. Koffie, samen eten, samen zingen of een potje kaarten. Ook organiseren ze feestelijke activiteiten. Een buurthuis werkt vaak met vrijwilligers, dus u kunt zich ook aanmelden om te komen helpen. Vraag bij het Sociaal Wijkteam waar uw buurthuis is.

De Zonnebloem

De Zonnebloem zet zich in om mensen met een lichamelijke beperking een onvergetelijke dag te bezorgen. U kunt zich via de website en telefonisch aanmelden als deelnemer. 

Humanitas

Bij Humanitas Zaanstreek kunt u terecht voor een steuntje in de rug. Bijvoorbeeld voor de thuisadministratie, steun bij verlies en huisbezoek.

Verbonden

Verbonden is een zorgzame belservice voor een goed gesprek en een luisterend oor. Verbonden is er voor mensen die behoefte hebben aan een vertrouwenspersoon, structuur, reflectie, of gewoon een gezellig en ontspannend praatje. U kunt hiervoor een abonnement afsluiten.

Zaankanters voor elkaar

Zaankanters voor elkaar is een bewonersplatform. U kunt er iets aanbieden of iets vragen.

Kerk of een religieus spiritueel centrum

Bent u verbonden aan een kerk of een ander religieus, spiritueel centrum? Dan kunt u daar ook terecht voor vrijwilligerswerk of deelname aan activiteiten.

Stichting Present

De  Stichting Present is een makelaar voor vrijwilligerswerk. U kunt vrijwilliger worden in uw eigen woonplaats. U zet zich dan in voor mensen die te maken hebben met armoede, een slechte gezondheid of een sociaal isolement.

Sociaal Wijkteam

Het Sociaal Wijkteam biedt ondersteuning en denkt mee wat passend is in uw situatie. Zij kunnen u informeren over de activiteiten vanuit het Sociaal Wijkteam en vanuit de wijk. Zij gaan met u in gesprek over wat u graag zou willen doen in de maatschappij of zoeken met u een vrijwilliger, waarmee u iets kunt ondernemen.

Ouderenbonden/verenigingen

ouderenbonden en verenigingen organiseren regelmatig gezellige bijeenkomsten voor senioren. In de Zaanstreek zijn vijf organisaties actief.

Senioren Vereniging Krommenie
075 621 87 00

KBO Seniorenbelang Zaanstreek-Zuid
075 616 95 62

KBO Assendelft-Westzaan
075 687 44 17

KBO Seniorenbelang Zaanstreek-Noord
075 628 25 17

Seniorenvereniging Zaanstreek
075 616 87 08

ouderen die sjoelen

twee buurvrouwen

Ga naar Zaanstad.nl