65+ Verhuisvoordeel

65 plussers in Zaanstreek-Waterland kunnen voorrang krijgen op 150 geselecteerde, gelijkvloerse sociale huurwoningen.

Verhuisvoordeel voor 65-plussers

Bent u 65 jaar of ouder en denkt u er wel eens over om te verhuizen naar een woning die beter past bij uw omstandigheden? De regeling ‘65+ Verhuisvoordeel’ kan u hierbij helpen.

Voor ouderen uit Zaanstreek-Waterland met een verhuiswens bestaat sinds 2021 de regeling '65+Verhuisvoordeel'. Deze regeling is speciaal bedoeld voor ouderen die de stap naar een kleinere gelijkvloerse huurwoning willen maken. Zo kunnen zij zo lang mogelijk zelfstandig én comfortabel thuis blijven wonen. De regeling is inmiddels verlengd tot 1 januari 2025.

Wat is de regeling ‘65+ Verhuisvoordeel’?

Met de regeling 65+ Verhuisvoordeel krijgt u voorrang op speciaal geselecteerde gelijkvloerse woningen. U neemt daarbij uw oude huurprijs mee. Ook krijgt u een verhuissubsidie van €1000,-. U kunt naar woningen zoeken in de  eigen gemeente, maar ook in de rest van de regio Zaanstreek-Waterland. Als u dat fijn vindt, kunt u hulp krijgen bij het zoeken naar een woning. Neem hiervoor contact op met uw wooncorporatie.

Alle voordelen van de regeling op een rij:

  • U krijgt voorrang op speciaal geselecteerde woningen
  • U ontvangt een verhuissubsidie van € 1000,-
  • U kunt uw huidige (netto) huur behouden voor de nieuwe woning. U neemt uw oude huurprijs mee als u nog niet gelijkvloers woont of uw huidige woning groter is dan 70 m2 en 4 of meer kamers heeft. U betaalt wel gewoon de jaarlijkse huurverhoging. Is de huurprijs van de nieuwe woning lager, dan geldt uiteraard de lagere huur.

Verhuizen- een hele stap!

Verhuizen doe je niet zomaar. Er komt veel bij kijken. Zeker als je al wat ouder bent reden om er nog eens goed over na te denken. Tegelijkertijd is het zo dat eenmaal verhuisd, veel mensen blij zijn dat ze die stap hebben gezet. Bijvoorbeeld omdat ze het huishouden weer aankunnen. Geen trappen meer hoeven te lopen. Langer zelfstandig kunnen blijven wonen.

Voor wie?

De 65+ verhuisvoordeel regeling geldt voor huishoudens die bestaan uit maximaal twee volwassen personen, waarvan minimaal een persoon 65 jaar of ouder is. Zij huren nu een corporatiewoning in de gemeenten Edam-Volendam, Landsmeer, Oostzaan, Purmerend, Waterland, Wormerland of Zaanstad. De volgende corporaties zijn betrokken: Intermaris, Wooncompagnie, Rochdale, Eigen Haard, WormerWonen, Woonzorg Nederland, ZVH en Parteon. Het huishoudinkomen moet lager zijn dan de inkomensgrens die het Rijk vaststelt voor de toewijzing van sociale huurwoningen.

Eerst eens van gedachten wisselen?

Wilt u eerst eens van gedachten wisselen met iemand die samen met u wat zaken op een rijtje kan zetten? Zodat u goed kunt bekijken wat voor u de voor- en nadelen zijn van verhuizen en u in alle rust een goede keuze kunt maken? Neem dan contact op met de woonmakelaar, seniorenmakelaar of doorstroommakelaar van uw corporatie.

Heeft u interesse?

Heeft u interesse in de regeling '65+ Verhuisvoordeel'? Als u aan de voorwaarden voldoet, kunt u zich via uw eigen inschrijving bij WoningNet of Woonmatch aanmelden. LET OP: als u van de regeling gebruik wilt maken, kruis dit dan aan bij uw eigen profiel in WoningNet of Woonmatch. Kijk voor meer informatie op www.zaanstad.nl.

Huurders betrokken

De verhuisregeling is gemaakt in samenspraak met de huurdersorganisaties in de Zaanstreek en Waterland. De huurdersorganisaties waren betrokken bij de evaluatie en zijn positief over de verlenging van de regeling. Het Huurdersoverleg Zaanstreek (HoZ) denkt mee over het vergroten van de bekendheid van de verhuisregeling.

“Wij wilden graag verhuizen naar een kleinere gelijkvloerse woning, maar de hoge huurprijzen hielden ons tegen”.


‘We zitten hier helemaal op onze plek en genieten van de woning en de fijne buurt’. Na 38 jaar gewoond te hebben aan de Twiskeweg in Zaandam besloten Johan en Lida hun eengezinswoning te verlaten en te verhuizen naar een gelijkvloerse seniorenwoning in Wormerveer. ‘Met zicht op de toekomst wilden we graag kleiner wonen en ruimte maken voor een nieuw gezin, maar de hoge huurprijzen hielden ons tegen. Tot ons oog viel op een artikel in de krant over de 65+ Verhuisvoordeel regeling.’ 

Lees hier meer


"Juist nú verstandig om te verhuizen". 


Na 51 jaar besloten Piet en Alie Kint uit Purmerend hun vertrouwde eengezinswoning te verlaten en te verhuizen naar een gelijkvloerse seniorenwoning.  

‘We hadden een prachtige woning met een tuin. Maar we moesten ook naar de toekomst kijken. We zijn inmiddels 65-plussers en zijn nu nog goed ter been. Daarom besloten we dat het juist nú verstandig is om te verhuizen.’


 
 Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl