65+ Verhuisvoordeel

65 plussers in Zaanstreek-Waterland kunnen voorrang krijgen op 150 geselecteerde, gelijkvloerse sociale huurwoningen.

Verhuisvoordeel voor 65-plussers

Bent u 65 jaar of ouder en denkt u er wel eens over om te verhuizen naar een woning die beter past bij uw omstandigheden? De regeling ‘65+ Verhuisvoordeel’ kan u hierbij helpen.

Voor ouderen met een verhuiswens introduceren gemeenten en corporaties in Zaanstreek-Waterland vanaf 1 juli de regeling 65+Verhuisvoordeel. Deze regeling is speciaal bedoeld voor ouderen die de stap naar een kleinere gelijkvloerse huurwoning willen maken. Zo kunnen zij zo lang mogelijk zelfstandig én comfortabel thuis blijven wonen.

Wat houdt de regeling ‘65+ Verhuisvoordeel’ in?

Met de regeling 65+ Verhuisvoordeel krijgen huurders voorrang op speciaal geselecteerde gelijkvloerse woningen. Zij nemen daarbij hun  ‘oude’ huurprijs mee. Ook krijgen ze een verhuissubsidie van €1000,-. Zij kunnen naar woningen zoeken in de de eigen gemeente, maar ook in de rest van de regio Zaanstreek-Waterland. Het is mogelijk om hulp te krijgen bij het zoeken naar een woning.

Alle voordelen van de regeling nog eens op een rij:

  • U krijgt voorrang op speciaal geselecteerde woningen
  • U ontvangt een verhuissubsidie van € 1000,-
  • U kunt uw huidige (netto) huur behouden

Heeft u interesse?

Heeft u interesse in de regeling '65+ Verhuisvoordeel'? Als u aan de voorwaarden voldoet, kunt u zich via uw eigen inschrijving bij Woningnet of Woonmatch aanmelden. Kijk voor meer informatie op www.zaanstad.nl.

Meer informatie

'Juist nú verstandig om te verhuizen'

Na 51 jaar besloten Piet en Alie Kint uit Purmerend hun vertrouwde eengezinswoning te verlaten en te verhuizen naar een gelijkvloerse seniorenwoning in Zaandam. 

‘We hadden een prachtige woning met een tuin. Maar we moesten ook naar de toekomst kijken. We zijn inmiddels 65-plussers en zijn nu nog goed ter been. Daarom besloten we dat het juist nú verstandig is om te verhuizen.’

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaring
Ga naar Zaanstad.nl