Financiën

Wilt u meer weten over uw financiële mogelijkheden om langer thuis te blijven wonen? Wilt u overzicht houden op uw budgetten? Hier vindt u de organisaties die u verder kunnen helpen.

Financiën

Veel maatregelen voor langer thuis wonen kosten geld. Tegenwoordig is het ook niet meer zo makkelijk om controle te houden op uw geldzaken. Het is belangrijk dat u zelf een bewuste keuze maakt voor wie u kiest voor hulp met uw financiën. U hoeft niet in te gaan op een aanbod van iemand in uw omgeving.

Hier vindt u meer informatie over wie u financieel kan ondersteunen. En wie u kan helpen met budgetbeheersing. 

Bank

Vraag bij uw bank wat de financieringsmogelijkheden van de te nemen  maatregelen zijn. De Rabobank heeft een speciale website voor ouderen: ikwoonleefzorg.nl.

Zorgverzekeraar

Informeer bij uw zorgverzekeraar welke vergoedingen mogelijk zijn.

Sociaal Wijkteam

Het Sociaal Wijkteam heeft diverse mogelijkheden om u financieel te ondersteunen en bekijkt samen met u wat in uw persoonlijke situatie een goede oplossing is. Bijvoorbeeld budgetbeheer en budgetcoaching. Het kan zijn dat u hiermee voldoende bent geholpen om uw financiën op orde te krijgen én houden.

Bewindvoering

Een bewindvoerder regelt uw financiële zaken en beheert uw vermogen. De bewindvoerder betaalt de vaste lasten en zorgt ervoor dat u maandelijks of wekelijks geld krijgt om boodschappen te kopen. Op de site van het Sociaal Wijkteam staat een lijst van bewindvoerders waar zij mee samenwerken.

Vrijwillige Ouderen Adviseur 

De onafhankelijke Vrijwillige Ouderen Adviseur helpt senioren onder andere met financiën. Het uitgangspunt is het behoud en het versterken van de eigen regie van mensen.

Ouderenbonden/verenigingen

De vrijwilligers van de Ouderenbonden en verenigingen zijn goed opgeleid en bieden hulp bij het invullen van belastingaangiften, het aanvragen van Zorg- en Huurtoeslag of ondersteunen bij andere financiële vragen.

Senioren Vereniging Krommenie
075 621 87 00

KBO Seniorenbelang Zaanstreek-Zuid
075 616 95 62

KBO seniorenvereniging Assendelft-Westzaan
075 687 44 17

KBO Seniorenbelang Zaanstreek-Noord
075 628 25 17

Seniorenvereniging Zaanstreek
075 616 87 08

Belangenbehartiging en Hulp bij
Financiële en belastingzaken

A.v.d. Ende 075 628 29 94
email ende0044@planet.nl


oudere krijgt financiële hulp

Ga naar Zaanstad.nl